Gunnebo Doetinchem neemt deel aan Fieldlab Smart Bending Factory

Binnen het project Smart Bending Factory wordt een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van het snijden en buigen van metaal opgezet waarin bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren.

Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks. Hierdoor worden de totale kosten over de levensduur van het product verlaagd, bedrijfsprocessen versneld, materiaalbesparingen gerealiseerd en de concurrentiepositie van deelnemende bedrijven verhoogd.

Dit wordt mede ondersteund door Smart Masterclasses voor deelnemers en andere geïnteresseerden.

Subsidie: Dit project ontvang een financiële bijdrage vanuit het EFRO-programma 2014-2020.
Locatie: Gelderland/Varsseveld en wijde omgeving.
Partners: 24TailorSteel (penvoerder), Gunnebo Doetinchem, Innclose, Staja Constructie, Viscon, Jansen Metal Products, ROC Graafschap College, Anton Tijdink Opleidingen en Rosendael Twente.

Het operationeel programma (OP) Oost-Nederland is een gezamelijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan een structurele versterking van de economie. Oost-Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse NMKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.